泥瓦匠0

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

泥瓦匠查看全部>>

人气70

该建筑的改造方案旨在恢复建筑原本精髓,重点在于对主立面进行全面修复和维护,保留所有石材、栏杆和瓷砖等独特元素。由于后立面脆弱且严重恶化,将对其进行大幅度加固和巩固处理,并通过融入19世纪金属建筑风格的阳台进行强化。

▼建筑立面,Facade of the building©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

The proposal for the rehabilitation of this building aims to reclaim its essence, focusing on the comprehensive recovery and maintenance of the main facade, preserving all unique elements such as stonework, railings, and tiles. In the rear aspect, due to its fragility and extreme deterioration, a significant stabilization and consolidation process of the facade is anticipated, enhancing it through the incorporation of metal balconies, reminiscent of 19th-century iron architecture.

▼特写,Close-up©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼入口,Entrance©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼庭院,Courtyard©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼走廊,Corridor©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼局部特写,Partial close-up©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼窗景,Window views©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼楼梯,Staircase©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼细部,Detail©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼空间概览,Overview of the interior©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼简洁的材质,Simple materials©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼材质搭配,Collocation of the materials©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

考虑到室内原有布局已遭损毁,正式的室内空间构成将进行彻底改造并重建,以适应满足业主需求的新功能规划。该项目始终秉承保留原始建筑的真实性及其与当地建筑的关联这一前提。

▼通透的室内,Bright interior©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼阳台,Balcony©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼细部,Details©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼独特的空间,Particular spaces©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼空间特写,Close-up of the spaces©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼天花,Ceiling©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼素雅的颜色,Elegant colors©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼地板特写,Close-up of the floor©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼节点细部,Details of the joints©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼厨房,Kitchen©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼简洁的橱柜,Simple cupboard©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼卫生间,Toilet©Ivo Tavares Studio

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

In the formal interior composition, due to its deterioration, the complete transformation and subsequent reconstruction were considered, adapting it to a new program addressing the client’s needs. Preserving the authenticity of the original building and its connections to local architecture were among the premises of the project.

▼平面图,Plans©Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼立面图,Elevations©Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

▼剖面图,Sections©Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Chiado住宅,葡萄牙 / Pedro Carrilho Arquitectos

Project name: “Villa Chiado”
Architecture Office: Pedro Carrilho Arquitectos
Main Architect: Pedro Carrilho
Collaboration: Equipa Pedro Carrilho Arquitectos
Website: https://pedrocarrilho.pt/pt/
E-mail: office@pedrocarrilho.pt
Facebook: https://www.facebook.com/PedroCarrilhoArquitectos
Instagram: https://www.instagram.com/pedrocarrilhoarquitectos/
Location: Calçada do Combro, 35 – Lisboa
Year of conclusion : 2023
Total area: 500,00 m²
Builder: ERGSilva
inspection: Eng. Afonso Pessanha Castro / Eng. Jorge Mendes
Engineering: ACRIBIA
Light Design: ACRIBIA
Acoustic Design: ACRIBIA
Fluids Engineering : ACRIBIA
Thermal Engineering: ACRIBIA
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio
Website : www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

More:Pedro Carrilho Arquitectos 更多关于他们:Pedro Carrilho Arquitectos on gooood

全部评论: 0

微信公众号

还没账号?马上注册>>

登录

忘记密码

如果您尚未注册,请选择以下方式登录

Q Q 登 录 微 博 登 录
已有账号?快去登录>>

注册

发送验证码