泥瓦匠0

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

泥瓦匠查看全部>>

人气101

该建筑的改造方案旨在恢复其建筑精髓,重点在于对主立面进行全面修复和维护,保留所有石材、栏杆和瓷砖等独特元素。由于后立面脆弱且严重恶化,将对其进行大幅度加固和巩固处理,并通过融入19世纪金属建筑风格的阳台进行强化。

▼建筑概览,Overview of the building©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼外立面,Facade©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼入口,Entrance©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

The proposal for the rehabilitation of this building aims to reclaim its essence, focusing on the comprehensive recovery and maintenance of the main facade, preserving all unique elements such as stonework, railings, and tiles. In the rear aspect, due to its fragility and extreme deterioration, a significant stabilization and consolidation process of the facade is anticipated, enhancing it through the incorporation of metal balconies, reminiscent of 19th-century iron architecture.

▼室外空间,Outdoor spaces©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼局部特写,Partial close-up©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼凉亭,Pavilion©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼半室外空间,Semi-open spaces©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼公共空间,Public spaces©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼入口,Entrance©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼门廊,Gateway©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼明亮的室内,Bright interior©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼走廊,Corridor©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼展陈,Showcase©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼楼梯,Staircase©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼自行车元素,Cycling elements©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

考虑到室内原有布局已遭损毁,正式的室内空间构成将进行彻底改造并重建,以适应满足业主需求的新功能规划。该项目始终秉承保留原始建筑的真实性及其与当地建筑的关联这一前提。

▼楼梯间,Staircase well©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼场地鸟瞰,Bird view of the site©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼商店,Store©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼简洁的空间,Simple spaces©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼楼梯细部,Details of the staircase©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼景色优美,Beautiful views©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

In the formal interior composition, due to its deterioration, the complete transformation and subsequent reconstruction were considered, adapting it to a new program addressing the client’s needs. Preserving the authenticity of the original building and its connections to local architecture were among the premises of the project.

▼展览,Exhibition©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼特写,Close-up©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

▼展品,Exhibits©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

 

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼精心的布置,Delicate organization©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

▼局部特写,Partial close-up©Dieter Van Caneghem

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

自行车博物馆改造,比利时 / Callebaut Architecten

 

Project size 2991 m2
Site size 6570 m2
Completion date 2019
Building levels 1

More:Callebaut Architecten 更多关于他们:Callebaut Architecten on gooood

微信公众号

还没账号?马上注册>>

登录

忘记密码

如果您尚未注册,请选择以下方式登录

Q Q 登 录 微 博 登 录
已有账号?快去登录>>

注册

发送验证码